KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASI

KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASI
MALZEMELER
100 gr. kuru bamya
150 gr. kıyma
2 tane kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1/4 limon suyu
1 çorba kaşığı salça
Et suyu ve su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI: Bir tencereye su ve tuz atalım ve içine 1 çorba kaşığı sirke ilave edelim. Bu suda bamyaları haşlayalım. Daha sonra süzerek bir kenarda bekletelim. Soğan ve sarımsakları doğrayarak tereyağında kavuralım. Üzerine kıymayı da ekleyelim ve birlikte kavurmaya devam edelim. Salçasını koyalım ve et suyunu üzerine dökelim. Bamyaları tuzu ve kırmızıbiberi koyarak çorbayı ağır ateşte pişirelim. Pişince üzerine karabiber ekerek servis yapalım.
Benzer Tarifler
  • KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

    KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

  • DANA ETLİ MERCİMEK ÇORBASI

    DANA ETLİ MERCİMEK ÇORBASI

  • İFTAR ÇORBASI

    İFTAR ÇORBASI

  • TARHANA ÇORBASI

    TARHANA ÇORBASI

  • YOĞURTLU YAHNİ ÇORBASI

    YOĞURTLU YAHNİ ÇORBASI